K20/0203

K20/0203

Karelská bříza a ocel N690 s DLC povlakem, tyto dva materiály nejvíce vynikají na noži. Vše ladí s bronzovými doplňky, které jsou díky chemické patině sladěny s nože do tmavé barvy. K noži patří dřevěné barvené pouzdro. Délka čepele je 240 mm.


K20/0204

K20/0204

Díky velmi netradičnímu dřevu mandloně mohl vzniknout tento nůž typu gyuto. Kvůli většímu zvýraznění jsou příložky podlepené uhlíkovým vláknem. Čepel samotná je z nerezové oceli N690, tvrdsot 60-61 HRC. Obal na nůž je vyřezávaný ze dřeva, zdobený malovanými a vypalovanými kvítky. Délka čepele je 240 mm.


K20/0205

K20/0205

Celý tento nůž typu santoku spojuje do zelena barvený očkový nádor břízy. Je z něj vyrobena rukojeť, intarzie v dřevěném obalu i jistící kolíček. Ostatní součásti rukojeti jsou potravinářského nerezu a sklotextilu G-10. 170 milimetrová čepel je z nerezové oceli N690.


K23/0198

K23/0198

Dřevo zeravu západního může mít krásnou očkovou kresbu, takže se ho snažím vždy využít do posledního kousku. U tohoto nože dalo vzniknou jak rukojeti, tak intarzii obalu a ještě zbyl kousek na hrací kostu. Samotná čepel je z práškové oceli Elmax, délka 170 mm, doplňky rukojeti z mosazi a uhlíkového vlákna.


K23/0197

K23/0197

Nůž šéfkuchaře z oceli Elmax, jehož čepel s tvrdostí 61 HRC má povrchovou úpravu acid stonewash. Chemicky patinovaná je i bronzová žáštita. Rukojeť nože ze železného dřeva a obal z dřeva lipového. Délka čepele je 220 mm.


K20/0190

K20/0190

Gyuto z oceli N690 s čepelí dlouhou 240 mm. Ocel je leptaná a omílaná. Rukojeť na trn složená ze dřeva grenadillu a padouku, obal pak čistě padouový.


K20/0191

K20/0191

Tvarově přechod mezi noži gyuto a santoku. Nůž má pohodlnou a jednoduchou rukojeť s vejčitým průřezem, které je složena ze dřeva grenadillu a wenge. Čepel je vyrobena z kobaltové oceli N690, délka čepele 200 mm, celkové délka nože 325 mm. Obal "saya" ze dřeva lípy je batvený a lakovaný.


K20/0192s

K20/0192s

Sada skládající se z univerzálního nože gytu (čepel 240mm), porcovacího sujihiki (čepel 275mm), nože na zeleninu a ovoce nakiri (čepel 185mm) a servírovací vidličky. Vše vyrobeno z nerezové oceli N690 a rukojeti složené z grenadillu a stabilizovaného jasanu. Obaly saya lipové, ponechané v přírodní barvě, pouze lakované.


K20/186

K20/186

Tvarově nůž inspirovaný japonskou tvorbou z nerezové oceli N690, výchozí materiál 3,8 mm. Rukojeť je skládaná ze dřeva grenadillu a jádrového jasanu, doplňky z mosazi a sklotextilu G10. Přůřez rukojetí je oválný, tedy jak pro praváka, tak i leváka. Obal lipový, zdobený vypalováním a malováním. Čepel je dlozhá 235 mm.


K20/0182

K20/0182

Robustní nůž nejen do kuchyně, ale třeba i na zahradu ke grilu. Je vyrobený z nerezové oceli N690 s tvrdostí 60 HRC. Příložky jsou ze sklotextilu G10 a spojovány trubičkami a čepy z karbonu. Kožený obal zdobený obrázkem krávy se nechá připnout k opasku, právě třeba na venkovní akce u grilu. Celková délka nože je 305 mm, délka čepele 185 mm.


K20/0180

K20/0180

Velký "nůž šéfkuchaře" z oceli N690. Rukojeť ze stabilizovaného nádoru olše. Záštita a patka z mosazi a sklotextilu G10. Patka drží na dvou trnech. Obal z lipového dřeva a kolíček rovněž mosazný. Síla výchozího materiálu 2,5 mm, ke špici se plynule zeslabuje, nůž je díky tomu velice lehký. Délka čepele 240 mm, délka rukojeti 120 mm, výška čepele u paty 55 mm.


K20/0179

K20/0179

Yanagiba s oboustranným výbrusem z nerezové oceli N690. Síla výchozího materiálu je 3,8 mm, ale nůž se plynule ke špičce ztenčuje, takže i přes délku čepele 275 mm a celkovou 405 mm, je lehký. Záštita je z nerezu a rukojeť z palisandru santos. Obal z lipového dřeva je zdobený vypalovanými a kreslenými květy.


K50/0178

K50/0178

Menší kuchyňský nůž santoku (čepel 155 mm) z uhlíkové oceli D2 (obsah uhlíku 1,55%). Část čepele je ponechána v okujeném stavu. Rukojeť je v kombinaci mosazné záštity a stabilizovaného vlašského ořechu. Barvený a lakovaný obal z lipového dřeva.


K23/0174

K23/0174

Gyuto z práškové oceli Elmax s leptanou čepelí dlouhou 255 mm. Rukojeť je složena ze stabilizované olše, kterou zdobí mozaikový kolíček a záštity z povlakované konstrukční oceli, nerezu a milimetrové karbonové destičky. Celá konstrukce rukojeti je stažena matkou a vyplněna epoxidem. Obal na nůž je barveného lipového dřeva, jistící kolíček z karbonu a dřeva grenadillu.


K23/0171

K23/0171

Nůž gyuto s čepelí dlouhou 255 mm z oceli Elmax s leptaným povrchem. Tvrdost oceli po popuštění 60 HRC. Rukoeť ze dřeva pau rosa je doplněna povlakovanou záštitou, nerezem a carbonem. V rukojeti je vsazený mozaikový nýt. Obal na nůž z hovězí kůže je vykládaný kůží krajty mřížkované a netradičně má připravený průvlek na opasek, třeba pro venkovní grilování.


K23/0167

K23/0167

Vykosťovací, popřípadě špikovací nůž s čepelí dlouhou 155 mm. Je vyrobený z nerezové oceli M390, tvrdost čepele po popuštění 61 HRC. Rukojeť dlouhá 130 mm je vyrobena z uhlíkového vlákna, jistí ji jak nerezové kolíčky, tak i skryté kolíčky opět z uhlíkového vlákna. Ručně tvarovaný obal na nůž je z termoplastu kydex v designu carbon.


K24/0165

K24/0165

Vykosťovací, popřípadě špikovací nůž s čepelí dlouhou 155 mm. Je vyrobený z nerezové oceli M390, tvrdost čepele po popuštění 61 HRC. Rukojeť dlouhá 130 mm je vyrobena z uhlíkového vlákna, jistí ji jak nerezové kolíčky, tak i skryté kolíčky opět z uhlíkového vlákna. Ručně tvarovaný obal na nůž je z termoplastu kydex v designu carbon.


K50/0166

K50/0166

Tvarem klasický šéfkuchařský nůž evropského typu byl nepatrně zmenšen, aby padl i do drobnější ruky. Má i netradičně úzkou rukojeť a to v průměru 15 mm. Ta je vyrobena z nerezu a železného dřeva, čepel z uhlíkové oceli D2 popuštěné na tvrdost 59 HRC. Tato ocel vyniká skvělou žezivostí. Vyřezávaný obal z lipového dřeva je lehce barvený a lakovaný zdravotně nezávadným lakem. Celková délka nože je 310 mm, délka čepele 185 mm.


K22/0160

K22/0160

Filetovací nůž z nerezové práškové oceli RWL-34. Síla výchozího materiálu je 2,6 mm, ke špičce se nůž plynule zeslabuje. Délka čepele je 235 mm a délka rukojeti vyrobené z uhlíkového vlákna 130 mm. Pevný obal na nůž je z termoplastu kydex.


K20/0159

K20/0159

Porcovací nůž gyuto s čepelí "na trn" z oceli N690. Délka čepele je 240 mm. Rukojeť je vyrobená ze stabilizované olše a záštita z mosazi. Mezi rukojetí a záštitou je tenký proužek z uhlíkového vlákna. Obal na nůž je z lipového dřeva.


K23/0158

K23/0158

Poměrně dlouhý (370 mm celková délka) a přitom lehký kuchyňský nůž z práškové oceli Elmax silné 2,5 mm. Čepel zabírá 240 mm a v nejvyšším místě má 55 mm. Rukojeť poskládaná z tepané mosazi, uhlíkového vlákna a stabilizovaného nádoru olše. Obal je pak z lipového dřeva.


K20/0157

K20/0157

Santoku z oceli N690 s výrazně kovaným hřbetem (tsuchime). Tvrdost oceli 60-61 HRC. Délka čepele je 170 mm, délka celková 295 mm. Rukojeť evropského tvaru ze dřeva ebenu macassar, nerezu a sklotextilu G10. Lipový vyřezávaný obal následně fládrovaný přibližně do podoby macassaru.


K23/0156s

K23/0156s

Sada kuchyňských nožů složená z univerzálního šéfkuchařského, porcovacího a malého nože na loupání a vykrajování. Všechny tři z nerezové oceli Elmax, tvrdost 59 HRC. Rukojeť v kombinaci mosazi a stabilizované olše. Lišta z masivního smrku má v sobě zabudované neodymové magnety, které jsou překryty smrkovou destičkou, takže po odejmutí nože je vidět pouze dřevo.


K23/0154

K23/0154

Porcovací nůž gyuto. Čepel na trn vyrobena z oceli Elmax, síla materiálu ve hřbetu je 2,5 mm. Rukojeť z grenadillu, záštita a patka z mosazi, milimetrová mezistěna je ze sklotextilu G10. Délka čepele nože je 220 mm, celková délka 345 mm. Obal z lipového dřeva zdobený sušenými lístky javoru.


K20/0153

K20/0153

Santoku vyrobený z oceli N690. Ocel je popuštěna na tvrdost 59-60 HRC a povrchově leptaná. Rukojeť se skládá z uhlíkového vlákna, nerezu, G10 a stabilizovaného dřeva zebrano. Obal na nůž vyřezaný ze dřeva lípy a zdobený nalepovanými pilinami, které jsou následně přetřeny barvou. Jistící kolíček je vyroben z uhlíkového vlákna a dřeva grenadill. Čepel měří 190 mm.


K20/0152

K20/0152

Nůž do kuchyně inspirovaný tvarem nože almazan. Rozdíl je v tom, že má vysoký výbrus a tedy klade minimální odpor při krájení. Je také lehčí (395g). Nůž slouží pouze ke krájení, nikoliv k sekání. Vyroben je z oceli N690, síla materiálu 3,8 mm. Celková délka je 325 mm. Výška čepele je 75 mm.


K20/0151

K20/0151

Porcovací kuchyňský nůž přibližně typu gyuto. Je vyroben z oceli N690 silné 3,8 mm. Jeho celková délka je 366 mm, přičemž čepel měří 230 mm. Příložky rukojeti jsou z materiálu thunderstorm kevlar a bolstery z mosazi. Z mosazi jsou i doplňky lipového pouzdra.


K20/0150

K20/0150

Nevelký nůž santoku z oceli N690 o síle 2,5 mm. Celková délka je 295 mm a délka samotné čepele je 175 mm. Rukojeť je složena z nerezu, tenkého plátku uhlíku a stabilizovaného dřeva olše. Těžiště nože je díky masivní patce posunuto plně do dlaně uživatele. K noži patří stojan z kořenice třešně a stabilizované olše.


K20/0149

K20/0149

Nůž z nerezové oceli N690. Celková délka je 330 mm, délka samotné čepele je 190 mm. Příložky nože jsou z uhlíkového vlákna a stejně tak dva jistící čepy. Zbylé čtyři jsou nerezové. Pro tento nůž je charakteristická výrazná kolébka čepele.


K23/0148

K23/0148

Šéfkuchařský nůž s celkovou délkou 350 mm z nerezové oceli Elmax. Tvrdost 59 HRc. Zajímavé příložky jsou ze stabilizovaného a dobarvovaného dřeva. Díky těžišti posunutému k dlani jej ocení spíše profesionálové a lidé zvyklí používat velký, tzv. šéfkuchařský nůž.


K20/0147

K20/0147

Gyuto s celkovou délkou 360 mm (čepel 230 mm) z nerezové oceli N690, tvrdost 59-60 HRc. Rukojeť je poskládaná ze dřev wenge, padouku a stabilizovaného nádoru olše. Záštita a kolíček jsou mosazné. Rukojeť je oktagonální a velice příjemně se drží. Truhlička na nůž je pak z lipového dřeva.


K20/0146

K20/0146

Variace na tsuchime kiritsuke z nerezové oceli N690. Tak, jak by to u tsuchime mělo být, část nože je hrubě kovaná, ale rozleštěná, aby se snížila přilnavost povrchu. Bolstery jsou z šistého nerezu a příložky ze stabilizovaného dřeva jasanu. Obal je lipový a jistící kolíček ze dřeva grenadillu. Délka čepele 215 mm, délka rukojeti 133mm.


K50/0144

K50/0144

Gyuto z uhlíkové oceli K110 (D2). Tvrdost čepele je 59 HRc a je leptaná v chloridu železitém. Rukojeť je ze stabilizovaného dřeva olše, fíbru a mosazi. Celková délka nože je 350 mm, délka čepele 220 mm.


K50/0143

K50/0143

Santoku s celkovou délkou 300 mm, který je vyrobený z uhlíkové oceli K110. Tvrdost 58-59 HRc. Čepel je následně pískována a je na ní nanesen povlak DLC. Nůž je díky tomu méně přilnavý. Rukojeť je z ebenu macasar, záštita a patka nože z mosazi. Obal ze dřeva lípy je zdobený lisovanými květy.


K22/0142

K22/0142

Filetovací nůž, který je svými materiály a obalem přizpůsoben na používání v přírodě. Je z oceli RWL-34, tvrdost jeho čepele je 57 HRc. Výchozí síla materiálu je 2,8 mm, ale nůž této síly dosahuje jen ve hřbetu hned u rukojeti, pak se razantně ztenčuje. Celková délka nože je 340 mm, rukojeť z kompozitu G10 má 150 mm. K čepeli je montována čepy z uhlíkového vlákna. Obal na nůž je z termoplastu Kydex. Průvleky na opasek se nechají odmontovat.


K23/0141

K23/0141

330 mm dlouhý nůž z oceli Elmax. Tvrdost 59-60 HRc. Na rukojeti je použito nerezové kování a stabilizovaný nádor olše. Nůž je určený hlavně pro práci na prkénku.


K20/0139

K20/0139

Nůž tvaru gyuto z oceli N690. Síla materiálu 3,5 mm ve hřbetu, celková délka 365 mm. Tvrdost čepele 59 HRc. Mosazné kování a čepy příložek, příložky pak ze dřeva cocobolo. Obal je ze dřeva africké vrby, neboli Abachi, kolíček ale ze stejného materiálu, jako příložky rukojeti, tedy cocobolo. Obal samotný je zdovený nalepenými lisovanými lístky japonského javoru v kombinaci s malbou. Vše následně zalakováno.


K50/0137

K50/0137

Kuchyňský nůž santoku z uhlíkové oceli D2 silné 3 mm. Tvrdost 59 HRC. Rukojeť a pouzdro je ze švestky. Pouzdro je zdobené vypalovanými a malovanými květy. Záštita a jistící kolíček z bronzu. Mezi záštitou a rukojetí je milimetrový kousek uhlíkového vlákna. Celková délka nože je 350 mm, délka čepele 220 mm, výška v nejvyšším bodě je 50 mm.


K23/0136

K23/0136

Netradičně tvarovaný porcovací nůž vyrobený z nerezové oceli Elmax (2,5 mm) s celkovou délkou 390 mm. Tvrdost oceli je 59 HRc. Rukojeť montovaná na trn je z velké části tvořena stabilizovanou olší, klem mrože a nerezem proloženým destičkou z uhlíkového vlákna. Obal je z hovězí usně s všitou kůží krokodýla.


K24/0135s

K24/0135s

Sada kuchyňských nožů z nerezové práškové oceli M390, výchozí materiál o síle 3,5 mm (tato síla je u hotových nožů pouze na začátku hřbetu). Tvrdost oceli je 61 HRc. Kování je z nerezu a příložky vyrobeny ze dřeva Arizona Ironwood (Onleya tesota). Celkové délky nožů jsou následující: Sujihiki- 400 mm, Santoku- 330 mm, Gyuto- 365, Almazan- 325 mm, nejvyšší bod 75 mm.


K23/0134s

K23/0134s

Sada dvou kuchyňských nožů z oceli Elmax. Větší s celkovou délkou 330 mm je inspirován tvarem santoku a doplňuje jej malý loupací o délce 200 mm. Příložky jsou z materiálu G10, podloženy fíbrem.


K50/0125

K50/0125

Kuchyňský nůž z uhlíkové oceli D2 (K110) o síle 3mm ve hřbetu. Celková délka 355 mm, délka čepele 225 mm. Rukojeť, přívěšek a úchop jistícího kolíčku jsou ze stabilizovaného javoru. Záštita, patka a kolíček z mosazi. Obal nože z lakovaného lipového dřeva.


K23/0126

K23/0126

Porcovací nůž z nerezové oceli Elmax. Celová délka je 375 mm, délka ostří pak 250 mm. Rukojet z jádrového jasanu, dřeva wenge, grenadillu a se záštitou z mosazi. Obal nože z hovězí kůže, ale bez závěsu, pouze na transport.


K50/0123

K50/0123

Nůž santoku s oboustranným výbrusem tvaru klínu. Část hřbetu je ponechána v okujeném stavu. Čepel je z uhlíkové oceli K110, popuštěné na 61-61 HRc. Záštita, patka a mozaikový nýt jsou z mosazi, rukojeť pak z ebenu macassar. Nůž má čistě oválnou rukojeť (pro praváky i leváky) podle vzoru některých japonských nožů. Pouzdro z lipového dřeva zdobeno vypalovanými květy sakury, jistící kolíček nože byl vyroben z parohu japonského jelena sika.


K23/0124

K23/0124

Nůž s čepelí typu santoku vyrobenou z nerezové práškové oceli Elmax, 2,5 mm ve hřbetu. Kování nože i kazety je z mosazi, příložky rukojeti z grenadillu. Kazeta vyrobena z lipového dřeva.


K20/0121

K20/0121

Santoku z oceli N690 o síle 3,5 mm, která je ale vytažena do vysokého klínu. Má zrcadlově rozleštěné hřbet, který je pro komfort zaoblený. Záštita je z čistého nerezu a polykarbonátu. Rukojeť ze dřeva grenadillu.


K23/0120

K23/0120

Kombinace typu kiritsuke (tvar hřbetu) a santoku (tvar ostří) z oceli Elmax, ebenovou rukojetí a tepanou mosaznou záštitou. K noži patří dřevené pouzdro s kresbou bambusu.


K50/0111

K50/0111

Pro tento nůž byl výchozím tvarem čepele typ japonského nože gyuto. Je z uhlíkové oceli D2 (K110) o síle 3mm, broušen do velmi tenkého klínu, nikoliv do tvaru urasuki. Rukojeť je z ebenového dřeva, záštita a ozdobný prstýnek z mosazi. K noži patří dřevěné pouzdro zdobené sušenými lisovanými květy. Kolíček jistící nůž je z parohu jelena sika- jelena typického pro Japonsko.


K23/0108

K23/0108

Japonskem inspirovaný nůž. Tvar čepele vychází ze tvaru gyuto, rukojeť je spíš evropská. Čepel z oceli Elmax, kalena na tvrdost 60 HRc, příložky rukojeti ze dřeva bocote, podlepeny černým polykarbonátem. V prostředním dutém nýtu je vsazen váleček ze dřeva grenadillu. Pouzdro je z lipového dřeva, zdobené částečně malbou a částečně sušenými lisovanými květy, vše zalakované.


K23/0107s

K23/0107s

Sada nožů složená z velkého šéfkuchařského nože, nože na porcování, vykošťovacího nože a servírovací vidličky. Vše vyrobeno z oceli Elmax. Rukojeti jsou z exotického dřeva cocobolo, vše doplněno patinovanou mosazí. Sada je uložena v pouzdru typu "mapa".


K23/0101

K23/0101

Jedná se o nůž pro rybáře, který lze díky loveckému pouzdru nosit s sebou i k vodě, ale ostudu neudělá ani v kuchyni. Jeho čepel z nerezové oceli Elmax je 150mm dlouhá a na 2,5mm silná. Příložky rukojeti jsou ze stabilizovaného nádoru kaštanu, montované k čeepli mosaznými nýtky. Pouzdro s motivem okouna ze 4mm silné hovězí kůže.


K23/0100

K23/0100

Pro rybáře! Nůž z oceli Elmax o síle 2,5mm a s čepelí dlouhou 155mm. Je s ním možné rybu vykuchat, filetovat a udělat všechny úkony pro její zpracování. Rukojeť je ze železného dřeva, nýtky z mosazi. Tématicky laděné pouzdro udělané po způsobu loveckého nože, aby bylo možné nůž vzít s sebou bez obav i k vodě.